16 de jul. 2008

Napoleó tenia més de 100 soldats



Entre els anys 1808 i 1809, Girona va viure un dels episodis més tràgics i alhora apassionants de la seva història. En el marc de l’anomenada Guerra del Francès o Guerra de Independència, la ciutat va patir 3 setges davant de les tropes Napoleòniques abans de capitular el desembre de 1809.
200 anys mes tard, Europa ha canviat molt, i a Girona, on 200 anys enrere lluitaren francesos, catalans, castellans, irlandesos, italians, napolitans, westfalians i bavaresos, rebem visitants d’arreu d’Europa i de tot el mon. Els motius però, són molt diferents. Els visitants venen a gaudir del patrimoni cultural, el clima i la gastronomia de les nostres comarques.
Es per tot això que, coincidint amb l’inici dels setges sobre la ciutat de Girona, us oferirem un seguit d’activitats durant els mesos d'estiu on podreu conèixer i reviure els fets que canviaren la fisonomia i l’evolució de la ciutat al llarg de tot el segle XIX i que avui en dia encara es pot visualitzar en molts espais de la ciutat de Girona.
Durant tot l’estiu podreu gaudir d’unes visites guiades teatralitzades per els espais més emblemàtics on reviurem els setges i on personatges de l’època us descriuran des dels fets més quotidians fins als mes tràgics del succeït.
Un estiu Napoleònic que es complementarà amb una Fira Mundial de Figures Històriques, exposicions, cicles de conferències i una mostra gastronòmica de cuina napoleònica per que la vostre visita sigui inoblidable.


Visites guiades teatralitzades: Napoleó tenia més de 100 soldats.
Entre el 10 de Juliol i el 13 de Setembre podreu gaudir d'unes visites guiades teatralitzades per els espais més emblemàtics, on reviurem els setges i on personatges de l'època us descriuran des dels fets més quotidians fins als més tràgics del que va succeïr.
Horaris i idiomes de les visites:
- Dijous a les 20, 21 i 22 h - Català
- Divendres a les 20,21 i 22 - Català
- Dissabtes a les 20 h - Francès
- Dissabtes a les 21 h - Castellà
- Dissabtes a les 22 h - Català
La durada de la visita teatralitzada és de 1 hora i 45 minuts aproximadament. El lloc de sortida de les visites serà el PUNT DE BENVINGUDA DE GIRONA.
Preus:
- Adults: 12 €
- 14- 18 anys: 10 €
- Jubilats: 10 €
- Menors de 14 anys: Gratuïta
Entrades:
PUNT DE BENVINGUDA DE GIRONA
c/ Berenguer Carnicer, 3 - 17001 GIRONA
Tel. 972 211 678
Reserves via e-mail: pbturisme@ajgirona.org